٣٣١رييس اورژانس كشور:كاهش حوادث كودكان نيازمند رويكرد سلامت محور در تدوين استانداردهاسترييس مركز مديريت حوادث و فوريتهاي پزشكي كشور با تاكيد بر لزوم توجه به مقوله «كودكان» در توسعه شهري، گفت: كاهش حوادث كودكان نيازمند رويكرد سلامت محور در تدوين استانداردهاست.
رييس مركز مديريت حوادث و فوريتهاي پزشكي كشور با تاكيد بر لزوم توجه به مقوله «كودكان» در توسعه شهري، گفت: كاهش حوادث كودكان نيازمند رويكرد سلامت محور در تدوين استانداردهاست.
دكتر غلامرضا معصومي در گفتوگو با خبرنگار سرويس سلامت خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در آستانه روز جهاني كودك (16 مهر ماه) با اشاره به شعار "كودك، خانواده و جامعه" گفت: توسعه شهرنشيني صدها ميليون كودك را در شهرهاي جهان از خدمات ضروري براي زندگي محروم كرده است. در اين شرايط بسياري از كودكان از مزاياي زندگي شهري استفاده ميكنند اما نه به صورت مساوي و برابر.
وي افزود: در توسعه شهري كودكان بايد در مركز توجه قرار گيرند و اين امر از طريق سياستهايي ميسر ميشود كه دسترسي تمام كودكان به نيازهاي اوليه را دراولويت قرار دهد. به عبارت ديگر مشكلات اين كودكان با رويكردهاي سنتي در حوزه توسعه حل نخواهند شد و نيازمند رويكرد جديدي است كه اساس آن برابريست و بر آسيبپذيرترين كودكان و خانوادههاي به حاشيه رانده شده تمركز دارد. براي حصول اطمينان از اينكه كودكاني كه در حاشيه جامعه زندگي ميكنند از تمام حقوق برخوردار هستند لازم است تمام منابع و توان موجود در سطوح بينالمللي، ملي، شهري و محلي در كنار هم قرار گيرند.
معصومي تاكيد كرد: ماهيت چندوجهي حوادث، توزيع نابرابر بار ناشي از مصدوميتهاي كودكان، توسعه شهرنشيني و تاثير مولفههاي اجتماعي موثر بر سلامت، اهميت تعامل، مشاركت بین بخشی و همكاريهاي ملي و بينالمللي تمام سازمانهاي متولي ايمني را براي حركت به سوي ارتقاي عادلانه ايمني را نشان ميدهد.
وي با بيان اين كه وزارت بهداشت در پيشگيري از حوادث بر اساس تفكر جامعه ايمن عمل ميكند، افزود: جامعه ايمن الگويي براي پيشگيري از حوادث و ارتقاي ايمني جامعه مبتني بر مشاركت مردم و هماهنگيهاي درون و برون بخشي تمام سازمانهاي متولي ايمني، همكاريهاي بين بخشي با سازمانهاي مردم نهاد (NGO) و مشاركت بخشهاي توسعهاي خصوصی و دولتی است تا با همسو سازي فعاليتها و پرهيز از دوباره كاري بتوان روستا، شهرستان، شهر يا منطقه محل سكونت را به ايمنترين و بهترين مكان براي زندگي، تحصيل، بازي، كسب و كار و فعاليت تبديل كرد.
به گفته رييس اورژانس كشور، برنامه جامعه ايمن در ايران از سال 1375 در قالب طرح پايلوت در پنج شهرستان كاشمر(خراسان رضوي)، شازند(مركزي)، اسلامشهر(تهران)، لاهيجان(گيلان) و بوشهر

٠٩:٥٣شنبه ١٥ مهر ١٣٩١5110